El muss aea sagra se trovava sua pasta
o fato spessatin co poenta quanto basta
de un morbido e un gustoso che ne gà sorpreso
sopratuto pal tempo impiegà pal tavoeo preso:
un casin de zente su un tendon beo grando
no te ghe ne trovi cussì tanta gnianca al Lando
o al Tissiano co zè sabo dopo magnià
e a zente zè a far spese, ognuno ocupà.
Mi e mugliera, Dondi e Santona
Ile e Calogero, Balsa e terr... ibile Sara
(lic. poetica: non è da ravvisarsi alcuna mancanza
di rispetto nè tentativo di insultare l'origine
diversamente settentrionale di qualcuno della
compagnia... per carità, anzì, con la nostra
testa sotto i suoi piedi senza nemmeno chiederle
di stare ferma)
partimo da iOlmi aea volta dea sagra
ne aspetava na zena gioiosa e poco magra:
gniente trans, 'sto giro, vestio coa minigonna
qualche toseta, femene e qualche nonna
insoma, un putpurì de donne che magnia contente
bevendo un vin roso a dir poco indecente
el puntava legermente sul'aseo zà daea bossa
che stimoeava al basso ventre subito a "mossa"
bevendoeo te capivi che no jera vin bon
a 5 euri al litro... altro che bestemon!
Finio de magniar, giostre de luna parc a josa
el Balsa in primis par far el sgargioeo coa morosa
zè montà parfin sul top spin, giostra che te sgroea
col musso in pansa ghe gà fato a sudarioea
parte a giostra, el jera tuto contento
ma al primo scosson, el jera un tormento
tuto suà, bianco come el muro
al gigno sua facia tirà tuto duro
se ghe movea soeo i cavei vanti e 'ndrio
ma jù paido e fermo fin al giro finio
el zè smontà ridoto come un strasso
e de montar da novo ghe girava anca al casso.
Col giro in giostra se gà fato mesanotte
e verso casa e machine gà ciapà e dovuto rotte
manca poco pal panin col ciotto
aea fiera de Treviso par un otobre col botto
forse na zena del consiglio coe mugliere
par tirar su na serata de quee vere.
Insoma l'academia zè sempre in mobiitasion
AH HE JI ME chiudo tirando un bojon!
martedì 14 settembre 2010
Schieson Trevisann aea sagra del musso
lunedì 6 settembre 2010
Schieson Trevisann al concerto de Elio
E storie tese ghe jera ieri sera
a Treviso, san giusepe, area dea fiera
un bordel de persone che metà bastava
par far a coa par magniar te toevi su a bava.
Na roba incredibie, co zè gratis a zè cussì
no ghe jera Beltra, Ile, Dondi e CP
soeo mi e el Balsa coe rispetive mujere
quei che de soito tien su el morae tute e sere.
Ghe jera anca un per de persone sparie in do secondi
no li trovava pì gnianca a poissia o el Dondi
parchè in mezo a milioni de persone
par trovar l'uscita ghe voeva un per de ore.
Un panin coa salsicia majonese e ketchupp
costava 5 euro, no digo el doeor ae ciapp
5 euro anca par na bira da meso
no ghe jera marca a jera de quea peso.
Roba divertente co se jera aea cassa
che gran ridar a comessa, che sconquassa
4 panini e bire tuti uguai
8 tochi par zinque e te gà i totai
invesse de far na semplice moltiplicassion
a se mete a contar sui dei come a ripetision
zinque, diese, quindese, vinti
a menava i dei co pensieri convinti
ed eco spiegà el mistero dea coda al baldachin
cento persone in zerca de na bira e un panin.
Dopo speta speta e speta ancora
e vardar se Elio e compagni i vegnea fora
aea fine, co un'ora abondante de ritardo
fine fora Elio vestio lucicante come un petardo
ma sul pì beo che se spetava e canson pì bee
taca a scaivar dal ciel coe nuvoe e sensa stee
se portemo fora caminando verso casa
co a machina sistemada su na rete come in soasa.
Se rifemo de certo, amici, aea sagra del musso
de zioba o de sabo, saremo tuti, che lusso.
Dopo serate maiale e okio a fine anno
scuminziemo l'organisasion sensa lode sensa danno
cusì femo contento el Dondi che vol tuto parecià
AH HE JI ME a pensarghe son zà emossionà
mercoledì 1 settembre 2010
Resoconto evento apertura autunnale
Eco el resoconto dea serata de ieri
dopo e puissie che ghe va drio e i mestieri
fasso un sauedo ai ospiti tuti quanti
che no i sie cativi ma boni e sempre tanti
che i fassa a diferensa par rendar a serata bea
che i porte alegria, tanta, in te na mastea
che i ciacoe de gusto su argomenti a piacere
che no i se ferme davanti al magniare o al bere
che no i stae a vardar el reojo continuamente
parchè vol dir che te ssì paron de casa divertente
che i rive 'diritura a far baruffa col mario
par finir a partia de Wii col super Mario
(licenza poetica. non si è cercato una identità
di suono nella parte finale delle due parole ma
si è giocato sull'identità dei due termini
mario (marito, coniuge, considerato in relazione
diretta o indiretta con la moglie) e Mario (il
simpatico personaggio di una nota serie di video
giochi tanto cari alla nostra Santona)) (ovviamente
il tema del diverbio tra i coniugi per la questione
del videogioco è di pura fantasia atta solamente
a "condire" graziosamente la rima in fase di scrittura).
Insoma un picoeo pensiero par ringrasiarve tuti
bevendo proseco sui bicieroni o sui fluti
che sie de auspicio par un altro incontro gioviale
butemoeo subito in cantier senò me gira le bale
riva l'autuno e e foje e casca par tera
AH HE JI ME a segno n'altra serata maiala vera!
lunedì 30 agosto 2010
2° evento di apertura autunnale AAMG
Come a tradission che njaltri rispetemo
anca sto ano, a fine istà, se vedemo
sempre dal Pokotho par na festa in compagnia
do spaghi par ricordar l'istà ormai finia
eh, già, ragassi, aea matina el fredo avansa
e star fora do minuti fa pissigoti aea pansa
e dopo cori in bagno a sentarte sua tassa
parchè el fisico l'impone na scagassa.
Ma no zè de questo che voemo parlar in 'sto momento
de organisasion zè bisogno par l'evento.
Ricordemo l'orario oto un quarto, oto e mesa
tempo necesario par chiunque de far a spesa
e dal Pokotho in pompa magnia freschi rivar
parchè ghe zè subito el spriss col giasso gustar
Feme saver se e in quanti che vegnè
par pareciar tuto, dae verdure ai bignè
a parte el CP che gà impegni in zona tedesca
co a fiera dee scarpe o co na figheta fresca fresca
me manca anca saver calcossa dea Ile (tanti auguri)
te auguro, citando A.Busi, tanti cassi o canguri (pochissimi i canguri)
e del Beltra, sempre ativo nee comunicasion
el so siensio me mete un fià in agitasion
me racomando Beltra scriveme presto
col to fare alegro o col to fare mesto
ghe tegniemo che al'evento te ghe sii anca ti
AH HE JI ME, no sta far come ch'el can del CP!
martedì 24 agosto 2010
Dal maiale globale la ricetta (orzo e farro) totale
Dal grande libro delle ricette Lancianesi "Orzo&Farro Globale"
Orzo perlato e farro al naturale
siano gli ingredienti di questo piatto speciale
metà/metà per le dosi severe
o combinati tra essi in proporzione a piacere
il primo passaggio sia paziente bollitura
in acqua salata, al dente la cottura
e subito a raffredar con acqua di rubinetto
bevendo nell’attesa un bicchier di Bepin de Etto.
E si inizi a cubettar con attento rigore
olive nere e asiago per un vivo sapore
basilico in foglie senza esagerare
per dar fragranza estiva e profumo solare
l’uovo triturato testè che sia bollito
messo con prudenza, solo se gradito,
il mais sciacquato, del vasetto Bonduelle
a puntellar il tutto, come in ciel le stelle;
e i germogli di soia dallo stesso produttore
per un punto in più di oriental sentore
I pomodori pachino fatti a strisce e dadi
mantenuti ben al fresco, in frigo a pochi gradi
per evitar che l’acqua inacidisca il preparato
solo nel finale sia tutto amalgamato…
Il tocco finale, e non ci siano sorprese
è la suprema finezza di uno schit di maionese,
per far dire ai commensali, che saran fieri di te
evviva l’orzo e farro, evviva AH HE JI ME.
Tal modesto resoconto circa le fasi di fattura
è frutto di mia memoria e steso con premura
ma la vera depositaria dell’original pozione
è la donna mia compagna, che invito a correzione
se quanto ora illustrato sia incompleto o inesatto
ancorchè approvato dal colloquio all’uopo fatto!
Commento del redattore Pokotho
Lo spunto del CP per la suocera in festa
ha dato al Pokotho una nuova idea in testa
per gli amici dal veneto ricette totali
inviate anche dai diversamente settentrionali
ed ecco che il Balsa in rima baciata
invia immediato di Orzo e Farro l'insalata
che la dolce Santuzza prepara con maestria
coi metodi antichi di nonna e zia.
Certo la ricetta dev'essere da lei rivista
e noi, frementi, aguzziamo la vista
nell'attesa della ratifica della giovane lancianese
dubitando peraltro sullo schit di majonese.
Sia questo motivo d'orgoglio
per l'accademia che da mò io voglio
una fermente attività culinaria
che si propaghi boccalmente nell'aria
ma rimanga qui impressa per i posteri futuri
che serva soprattutto nei tempi più duri
quando la fantasia in cucina stenta a venire
e le massaie ai mariti non sanno che dire
alla famosa domanda "che si mangia stasera?"
ecco pronta una ricetta vera e sincera.
Oh, Santuzza dal lanciano spirito suadente
inebriaci tutti del tuo viso piacente
e di queste ricette fai noi dotti maestri
forchette sinistre contrapposte a coltelli destri
piatto frontale e bicchiere pien di raboso
di te e i diversamente settentrionali io sono orgoglioso
e di questo noi brindiamo alle terre d'oltre Po
AH HE JI ME di più dirti non so!
martedì 15 giugno 2010
Schieson Trevisann dopo l'1-1 col Paraguay
(Per gli amici Paraguaiani)
La noche pasada vestido de fiesta
buscò al final su respuesta
un partido entre Paraguay y Italia
que terminò en una gran represalia
desde el principio el sonido de vuvuzela
disturbò el sueno de mi abuela
un sonido tan forte y molesto
que al final me sentia indigesto
ha sido culpa de las aletas
mas gustosas de mil galetas
ha sido culpa de los espiritus
che entre el estomago parecian cactus
o simplemente de la influencia
que en la nariz fue efervescencia
(Per gli amici Italiani)
Eravamo in sei fedeli e vicini
come dei piccoli affettuosi micini
mangiando con apprensione guardando le schermo
basse palpitazioni quasi a cuore fermo
i giocatori guazzavano sotto la pioggia battente
perdendo il pallone o perdendo un dente
gli scontri si sono fatti duri e violenti
tra avversari decisi a falli cruenti
il pareggio un pò stretto sta ai nostri campioni
tornando al villaggio sotto i lampioni
che proiettavano cupa la loro ombra silenziosa
sulla parte del corpo ora più dolorosa
ma da domani più forti e pimpanti
contro i neozelandesi saremo festanti
(Per gli amici Trevigiani)
In final do paroe par i asenti
che a star casa da soi se a gà ciapada sui denti
podevi vegner e magnar in compagnia
magari diversamente finiva anca a partia
ma n'importa faremo festa ancora
domenega ae quatro i aversari faremo fora
almanco sie gol dovemo subito segnar
e farli tornar casa tristi mandar
no se pol finir al primo giron el mondiae
parchè se no a me gira tanto e bae
quindi forsa assurri vinzemoghene una
e dopo femo festa anca a Duna
sua spiaja coa a chitara e a vodka aea fruta
... ah no! El CP la gà zà bevua tuta
(Per gli amici Pizzoferratesi e per Ahmed da Lampedusa)
'n s'l't' c'r' 'm'c' d'l bl'g p'' 'm't'
sp'r''m' d' 'nc'ntr'rc' n''v'm'nt' 'l p'' pr'st'
p'rch' 'ns''m' 'bb''m' p'ss't' d'' b'll'ss'm' m'm'nt'
' v'gl''m' c'nd'v'd'rl' n''v'm'nt' n'll' v'str' t'rr'
AH HE JI ME
lunedì 14 giugno 2010
Schieson Trevisann tra Italia e Paraguay
Scuminziai i mondiai toca ai nostri
che i fassa un figuron e no i mostri
un bel do a sero par vinzar sul Paraguay
e cavarse fora subito da sparegi e guai
co l'ocasion dea partia el Balsa se gà fato vanti
par na zena, 'ste boni, no ocore portar i guanti
ai Studios coe mugliere a tifar i campioni
speren che i vinze (tochemose i cojoni).
De sicuro ghe zè el balsa e a santussa
che da l'egito i gà portà soeo a spussa
gnianca un ricordin o un tocheto de fum... ricordi
insoma gà capio tuti el discorso parfin i sordi
ma va ben istesso parchè njaltri se divertimo
e par questo me vien ben co scrivo e rimo.
De sicuro ghe zè el Pokotho e mugliera
che entusiasta voeva portar via anca a bandiera
ma par precausion zè mejo un profio pì basso
e no stemo a farse mancar na tocatina al casso
parchè de 'sti tempi no se sa mai cossa che pol capitar
e co te gà perso na partia e vaise te pol za far.
De sicuro ghe zè Calogero e a Ile
se vinzemo a mostra na teta in cortile
e come che gà dito el Balsa stemo 'tenti
che col Calogero "Forsa Italia" reste tra i denti
senò el se sinte fora sciapo e emarginà
e de butarse zò de morae anca giustificà.
Spetemo infine a conferma del Dondi e a Santona
che se a se sinte ben el campanel a giura che a sona
del Beltra che gà problemi de ADSL e coegamenti
parchè nol riceve mail, sms e comenti
del CP che gò da finir scarpe, scarponi e scarpete
e el vegnarie soeo par vedar, da e Ile, e tete.
El menù prevede afetato, pan e patatine
torte, dolceti e tartine
bira, alcoici e parforte
fin che riva, aea fine, el pezo forte
diretamente dal'egito un bel farcito narghilè
forsa italia, ops... forsa assurri AH HE JI ME