Na festa, imensa, granda e gioiosa
che zè bruto farghe anca na rima o na prosa
ma tant'è sinto de doverla contar
e insieme a tuti vjaltri esultar.
Sì, parchè a zè stada na bea serada
anca se dal rafredor un fià scurzada
parchè zè stajon de tosse de certo
e e femmene va in giro col cueo descuerto
parchè fa beo, parchè fa tanto moda
e n'importa se de pessa te te assì na coda.
A parte e ciacoe sempre divertenti e spassose
ghe jera emossion tra njaltri e e tose
parchè a Santussa gà trovà finalmente lavoro
e 'desso, a casa Balsa, corre fiumi de oro
parchè un lavoro in banca e uno de professionaità
fa sì che i spende e i spande che i dò ziovani eà
a essar sincero però gò avertio na scianta de tension
parchè el Balsa no sa se el vedarà mai a pension
ma no par motivi de economia del stato
o parchè el zè stà, coe spese, aventato
ma parchè a femmena ghe gà tira via tuto
e se jù dise calcossa zè soeo un bruto.
Prima a casa, ciapada, brusada e ripiturada
che jù no voeva gnianca darghe na ariegiada
dopo a machina, a mini, che zè da sempre machina da tose
prima te ghe trovavi altro, 'desso soeo petai de rose.
Poro el nostro Balsa, che fine triste e ingrata
al soeo pensier ognuno e bae se grata
parchè zè beo trovarse na morosa e vivarghe vissin
ma no zè beo quando che el TO conto diventa picenin
invesse ea, a zè splendida daea paruchiera
a farse metar el coeor, el gel o a cera.
sarà sempre na question de casi singoi o opinioni
ma femene, cani e bacaeà pì te i bati pì i diventa boni
resta sempre un deto vaido e atuae
e se qualcuni contesta me gira anca e bae
Comunque complimentoni Santuzza pa'l lavoro novo
festegiemo co do biscoti tociai sul sbatuo vovo
me racomando comportarse ben e far a brava
e al capo faghea vedar se te o vedi co bava
El Balsa capisse, no zè un stupido o na femeneta
el sa che l'economia se move al capo se te ghe mostri na teta
Da ogi tuti a comprar fanai, ops... scusa, proietori
anca in pien giorno, vojo luce come dei veri signori
cussì a Santuzza gavarà sempre un lavoro stipendià
e el conto del Balsa, FORSE, aea fine se salverà.
Saeudo i asenti, Ile e CP, che no zè vegnui
se vede che i gavea da farse i cassi sui
el CP pal compleano coi parenti
e a torta soeo soto i so denti
gnianca un tocheto, grassie, par i to amici pì cari
in piena note te svejaremo puntando, dea Santuzza, i fari
cussì te capissi che njaltri gavemo piazer de trovarte
e farte i auguri e e recie tirarte.
Ricordate che se trovemo a breve pal panin col ciotto
scriveteo prima de 'ndar magniar, prima de un botto
cussì no te te o desmenteghi e te te organissi
e na bea serata te passarà coe giostre e i to amissi.
AH HE JI ME
P.S. per il Dondi: areo, jeri gò vardà sto filmato qua
insieme co a Sara (vedi soto el link). Proprio ea me gà
dito "Chissà el Dondi quante ciche ch'el se gà fumà
vardando 'sta roba. Ghe sarà vegnuo un sgranfo aea gamba"
HA HA HA HA HA HA
http://www.youtube.com/watch?v=1kbLKIQVyjo
lunedì 4 ottobre 2010
Schieson Trevisann... come quei de na volta
domenica 19 settembre 2010
Buon Compleanno Santuzza
Con i migliori auguri da parte di tutta l'Alta Accademia rinnoviamo il nostro caloroso benvenuto a questa diversamente settentrionale che pian piano conquista i nostri cuori col suo sorriso, col suo carisma, con la sua intelligenza ma soprattutto col suo modo di pronunciare i detti veneti che fanno scompiasciare dalle risate.
Aspettando uno spritz in compagnia per il classico tiro d'orecchie di nuovo tanti e tanti auguri.
Hip Hip Urrah alla nostra Santuzza Da Lampedusa
martedì 14 settembre 2010
Schieson Trevisann aea sagra del musso
El muss aea sagra se trovava sua pasta
o fato spessatin co poenta quanto basta
de un morbido e un gustoso che ne gà sorpreso
sopratuto pal tempo impiegà pal tavoeo preso:
un casin de zente su un tendon beo grando
no te ghe ne trovi cussì tanta gnianca al Lando
o al Tissiano co zè sabo dopo magnià
e a zente zè a far spese, ognuno ocupà.
Mi e mugliera, Dondi e Santona
Ile e Calogero, Balsa e terr... ibile Sara
(lic. poetica: non è da ravvisarsi alcuna mancanza
di rispetto nè tentativo di insultare l'origine
diversamente settentrionale di qualcuno della
compagnia... per carità, anzì, con la nostra
testa sotto i suoi piedi senza nemmeno chiederle
di stare ferma)
partimo da iOlmi aea volta dea sagra
ne aspetava na zena gioiosa e poco magra:
gniente trans, 'sto giro, vestio coa minigonna
qualche toseta, femene e qualche nonna
insoma, un putpurì de donne che magnia contente
bevendo un vin roso a dir poco indecente
el puntava legermente sul'aseo zà daea bossa
che stimoeava al basso ventre subito a "mossa"
bevendoeo te capivi che no jera vin bon
a 5 euri al litro... altro che bestemon!
Finio de magniar, giostre de luna parc a josa
el Balsa in primis par far el sgargioeo coa morosa
zè montà parfin sul top spin, giostra che te sgroea
col musso in pansa ghe gà fato a sudarioea
parte a giostra, el jera tuto contento
ma al primo scosson, el jera un tormento
tuto suà, bianco come el muro
al gigno sua facia tirà tuto duro
se ghe movea soeo i cavei vanti e 'ndrio
ma jù paido e fermo fin al giro finio
el zè smontà ridoto come un strasso
e de montar da novo ghe girava anca al casso.
Col giro in giostra se gà fato mesanotte
e verso casa e machine gà ciapà e dovuto rotte
manca poco pal panin col ciotto
aea fiera de Treviso par un otobre col botto
forse na zena del consiglio coe mugliere
par tirar su na serata de quee vere.
Insoma l'academia zè sempre in mobiitasion
AH HE JI ME chiudo tirando un bojon!
lunedì 6 settembre 2010
Schieson Trevisann al concerto de Elio
E storie tese ghe jera ieri sera
a Treviso, san giusepe, area dea fiera
un bordel de persone che metà bastava
par far a coa par magniar te toevi su a bava.
Na roba incredibie, co zè gratis a zè cussì
no ghe jera Beltra, Ile, Dondi e CP
soeo mi e el Balsa coe rispetive mujere
quei che de soito tien su el morae tute e sere.
Ghe jera anca un per de persone sparie in do secondi
no li trovava pì gnianca a poissia o el Dondi
parchè in mezo a milioni de persone
par trovar l'uscita ghe voeva un per de ore.
Un panin coa salsicia majonese e ketchupp
costava 5 euro, no digo el doeor ae ciapp
5 euro anca par na bira da meso
no ghe jera marca a jera de quea peso.
Roba divertente co se jera aea cassa
che gran ridar a comessa, che sconquassa
4 panini e bire tuti uguai
8 tochi par zinque e te gà i totai
invesse de far na semplice moltiplicassion
a se mete a contar sui dei come a ripetision
zinque, diese, quindese, vinti
a menava i dei co pensieri convinti
ed eco spiegà el mistero dea coda al baldachin
cento persone in zerca de na bira e un panin.
Dopo speta speta e speta ancora
e vardar se Elio e compagni i vegnea fora
aea fine, co un'ora abondante de ritardo
fine fora Elio vestio lucicante come un petardo
ma sul pì beo che se spetava e canson pì bee
taca a scaivar dal ciel coe nuvoe e sensa stee
se portemo fora caminando verso casa
co a machina sistemada su na rete come in soasa.
Se rifemo de certo, amici, aea sagra del musso
de zioba o de sabo, saremo tuti, che lusso.
Dopo serate maiale e okio a fine anno
scuminziemo l'organisasion sensa lode sensa danno
cusì femo contento el Dondi che vol tuto parecià
AH HE JI ME a pensarghe son zà emossionà
mercoledì 1 settembre 2010
Resoconto evento apertura autunnale
Eco el resoconto dea serata de ieri
dopo e puissie che ghe va drio e i mestieri
fasso un sauedo ai ospiti tuti quanti
che no i sie cativi ma boni e sempre tanti
che i fassa a diferensa par rendar a serata bea
che i porte alegria, tanta, in te na mastea
che i ciacoe de gusto su argomenti a piacere
che no i se ferme davanti al magniare o al bere
che no i stae a vardar el reojo continuamente
parchè vol dir che te ssì paron de casa divertente
che i rive 'diritura a far baruffa col mario
par finir a partia de Wii col super Mario
(licenza poetica. non si è cercato una identità
di suono nella parte finale delle due parole ma
si è giocato sull'identità dei due termini
mario (marito, coniuge, considerato in relazione
diretta o indiretta con la moglie) e Mario (il
simpatico personaggio di una nota serie di video
giochi tanto cari alla nostra Santona)) (ovviamente
il tema del diverbio tra i coniugi per la questione
del videogioco è di pura fantasia atta solamente
a "condire" graziosamente la rima in fase di scrittura).
Insoma un picoeo pensiero par ringrasiarve tuti
bevendo proseco sui bicieroni o sui fluti
che sie de auspicio par un altro incontro gioviale
butemoeo subito in cantier senò me gira le bale
riva l'autuno e e foje e casca par tera
AH HE JI ME a segno n'altra serata maiala vera!
lunedì 30 agosto 2010
2° evento di apertura autunnale AAMG
Come a tradission che njaltri rispetemo
anca sto ano, a fine istà, se vedemo
sempre dal Pokotho par na festa in compagnia
do spaghi par ricordar l'istà ormai finia
eh, già, ragassi, aea matina el fredo avansa
e star fora do minuti fa pissigoti aea pansa
e dopo cori in bagno a sentarte sua tassa
parchè el fisico l'impone na scagassa.
Ma no zè de questo che voemo parlar in 'sto momento
de organisasion zè bisogno par l'evento.
Ricordemo l'orario oto un quarto, oto e mesa
tempo necesario par chiunque de far a spesa
e dal Pokotho in pompa magnia freschi rivar
parchè ghe zè subito el spriss col giasso gustar
Feme saver se e in quanti che vegnè
par pareciar tuto, dae verdure ai bignè
a parte el CP che gà impegni in zona tedesca
co a fiera dee scarpe o co na figheta fresca fresca
me manca anca saver calcossa dea Ile (tanti auguri)
te auguro, citando A.Busi, tanti cassi o canguri (pochissimi i canguri)
e del Beltra, sempre ativo nee comunicasion
el so siensio me mete un fià in agitasion
me racomando Beltra scriveme presto
col to fare alegro o col to fare mesto
ghe tegniemo che al'evento te ghe sii anca ti
AH HE JI ME, no sta far come ch'el can del CP!
martedì 24 agosto 2010
Dal maiale globale la ricetta (orzo e farro) totale
Dal grande libro delle ricette Lancianesi "Orzo&Farro Globale"
Orzo perlato e farro al naturale
siano gli ingredienti di questo piatto speciale
metà/metà per le dosi severe
o combinati tra essi in proporzione a piacere
il primo passaggio sia paziente bollitura
in acqua salata, al dente la cottura
e subito a raffredar con acqua di rubinetto
bevendo nell’attesa un bicchier di Bepin de Etto.
E si inizi a cubettar con attento rigore
olive nere e asiago per un vivo sapore
basilico in foglie senza esagerare
per dar fragranza estiva e profumo solare
l’uovo triturato testè che sia bollito
messo con prudenza, solo se gradito,
il mais sciacquato, del vasetto Bonduelle
a puntellar il tutto, come in ciel le stelle;
e i germogli di soia dallo stesso produttore
per un punto in più di oriental sentore
I pomodori pachino fatti a strisce e dadi
mantenuti ben al fresco, in frigo a pochi gradi
per evitar che l’acqua inacidisca il preparato
solo nel finale sia tutto amalgamato…
Il tocco finale, e non ci siano sorprese
è la suprema finezza di uno schit di maionese,
per far dire ai commensali, che saran fieri di te
evviva l’orzo e farro, evviva AH HE JI ME.
Tal modesto resoconto circa le fasi di fattura
è frutto di mia memoria e steso con premura
ma la vera depositaria dell’original pozione
è la donna mia compagna, che invito a correzione
se quanto ora illustrato sia incompleto o inesatto
ancorchè approvato dal colloquio all’uopo fatto!
Commento del redattore Pokotho
Lo spunto del CP per la suocera in festa
ha dato al Pokotho una nuova idea in testa
per gli amici dal veneto ricette totali
inviate anche dai diversamente settentrionali
ed ecco che il Balsa in rima baciata
invia immediato di Orzo e Farro l'insalata
che la dolce Santuzza prepara con maestria
coi metodi antichi di nonna e zia.
Certo la ricetta dev'essere da lei rivista
e noi, frementi, aguzziamo la vista
nell'attesa della ratifica della giovane lancianese
dubitando peraltro sullo schit di majonese.
Sia questo motivo d'orgoglio
per l'accademia che da mò io voglio
una fermente attività culinaria
che si propaghi boccalmente nell'aria
ma rimanga qui impressa per i posteri futuri
che serva soprattutto nei tempi più duri
quando la fantasia in cucina stenta a venire
e le massaie ai mariti non sanno che dire
alla famosa domanda "che si mangia stasera?"
ecco pronta una ricetta vera e sincera.
Oh, Santuzza dal lanciano spirito suadente
inebriaci tutti del tuo viso piacente
e di queste ricette fai noi dotti maestri
forchette sinistre contrapposte a coltelli destri
piatto frontale e bicchiere pien di raboso
di te e i diversamente settentrionali io sono orgoglioso
e di questo noi brindiamo alle terre d'oltre Po
AH HE JI ME di più dirti non so!