Gemellaggio AAMG - November Porc

Gemellaggio AAMG - November Porc
L'AAMG vicina al November Porc

mercoledì 1 settembre 2010

Resoconto evento apertura autunnale

Eco el resoconto dea serata de ieri
dopo e puissie che ghe va drio e i mestieri
fasso un sauedo ai ospiti tuti quanti
che no i sie cativi ma boni e sempre tanti
che i fassa a diferensa par rendar a serata bea
che i porte alegria, tanta, in te na mastea
che i ciacoe de gusto su argomenti a piacere
che no i se ferme davanti al magniare o al bere
che no i stae a vardar el reojo continuamente
parchè vol dir che te ssì paron de casa divertente
che i rive 'diritura a far baruffa col mario
par finir a partia de Wii col super Mario
(licenza poetica. non si è cercato una identità
di suono nella parte finale delle due parole ma
si è giocato sull'identità dei due termini
mario (marito, coniuge, considerato in relazione
diretta o indiretta con la moglie) e Mario (il
simpatico personaggio di una nota serie di video
giochi tanto cari alla nostra Santona)) (ovviamente
il tema del diverbio tra i coniugi per la questione
del videogioco è di pura fantasia atta solamente
a "condire" graziosamente la rima in fase di scrittura).
Insoma un picoeo pensiero par ringrasiarve tuti
bevendo proseco sui bicieroni o sui fluti
che sie de auspicio par un altro incontro gioviale
butemoeo subito in cantier senò me gira le bale
riva l'autuno e e foje e casca par tera
AH HE JI ME a segno n'altra serata maiala vera!

lunedì 30 agosto 2010

2° evento di apertura autunnale AAMG

Come a tradission che njaltri rispetemo
anca sto ano, a fine istà, se vedemo
sempre dal Pokotho par na festa in compagnia
do spaghi par ricordar l'istà ormai finia
eh, già, ragassi, aea matina el fredo avansa
e star fora do minuti fa pissigoti aea pansa
e dopo cori in bagno a sentarte sua tassa
parchè el fisico l'impone na scagassa.
Ma no zè de questo che voemo parlar in 'sto momento
de organisasion zè bisogno par l'evento.
Ricordemo l'orario oto un quarto, oto e mesa
tempo necesario par chiunque de far a spesa
e dal Pokotho in pompa magnia freschi rivar
parchè ghe zè subito el spriss col giasso gustar
Feme saver se e in quanti che vegnè
par pareciar tuto, dae verdure ai bignè
a parte el CP che gà impegni in zona tedesca
co a fiera dee scarpe o co na figheta fresca fresca
me manca anca saver calcossa dea Ile (tanti auguri)
te auguro, citando A.Busi, tanti cassi o canguri (pochissimi i canguri)
e del Beltra, sempre ativo nee comunicasion
el so siensio me mete un fià in agitasion
me racomando Beltra scriveme presto
col to fare alegro o col to fare mesto
ghe tegniemo che al'evento te ghe sii anca ti
AH HE JI ME, no sta far come ch'el can del CP!

martedì 24 agosto 2010

Dal maiale globale la ricetta (orzo e farro) totale

Dal grande libro delle ricette Lancianesi "Orzo&Farro Globale"

Orzo perlato e farro al naturale
siano gli ingredienti di questo piatto speciale
metà/metà per le dosi severe
o combinati tra essi in proporzione a piacere
il primo passaggio sia paziente bollitura
in acqua salata, al dente la cottura
e subito a raffredar con acqua di rubinetto
bevendo nell’attesa un bicchier di Bepin de Etto.
E si inizi a cubettar con attento rigore
olive nere e asiago per un vivo sapore
basilico in foglie senza esagerare
per dar fragranza estiva e profumo solare
l’uovo triturato testè che sia bollito
messo con prudenza, solo se gradito,
il mais sciacquato, del vasetto Bonduelle
a puntellar il tutto, come in ciel le stelle;
e i germogli di soia dallo stesso produttore
per un punto in più di oriental sentore
I pomodori pachino fatti a strisce e dadi
mantenuti ben al fresco, in frigo a pochi gradi
per evitar che l’acqua inacidisca il preparato
solo nel finale sia tutto amalgamato…
Il tocco finale, e non ci siano sorprese
è la suprema finezza di uno schit di maionese,
per far dire ai commensali, che saran fieri di te
evviva l’orzo e farro, evviva AH HE JI ME.
Tal modesto resoconto circa le fasi di fattura
è frutto di mia memoria e steso con premura
ma la vera depositaria dell’original pozione
è la donna mia compagna, che invito a correzione
se quanto ora illustrato sia incompleto o inesatto
ancorchè approvato dal colloquio all’uopo fatto!

Commento del redattore Pokotho
Lo spunto del CP per la suocera in festa
ha dato al Pokotho una nuova idea in testa
per gli amici dal veneto ricette totali
inviate anche dai diversamente settentrionali
ed ecco che il Balsa in rima baciata
invia immediato di Orzo e Farro l'insalata
che la dolce Santuzza prepara con maestria
coi metodi antichi di nonna e zia.
Certo la ricetta dev'essere da lei rivista
e noi, frementi, aguzziamo la vista
nell'attesa della ratifica della giovane lancianese
dubitando peraltro sullo schit di majonese.
Sia questo motivo d'orgoglio
per l'accademia che da mò io voglio
una fermente attività culinaria
che si propaghi boccalmente nell'aria
ma rimanga qui impressa per i posteri futuri
che serva soprattutto nei tempi più duri
quando la fantasia in cucina stenta a venire
e le massaie ai mariti non sanno che dire
alla famosa domanda "che si mangia stasera?"
ecco pronta una ricetta vera e sincera.
Oh, Santuzza dal lanciano spirito suadente
inebriaci tutti del tuo viso piacente
e di queste ricette fai noi dotti maestri
forchette sinistre contrapposte a coltelli destri
piatto frontale e bicchiere pien di raboso
di te e i diversamente settentrionali io sono orgoglioso
e di questo noi brindiamo alle terre d'oltre Po
AH HE JI ME di più dirti non so!

martedì 15 giugno 2010

Schieson Trevisann dopo l'1-1 col Paraguay

(Per gli amici Paraguaiani)
La noche pasada vestido de fiesta
buscò al final su respuesta
un partido entre Paraguay y Italia
que terminò en una gran represalia
desde el principio el sonido de vuvuzela
disturbò el sueno de mi abuela
un sonido tan forte y molesto
que al final me sentia indigesto
ha sido culpa de las aletas
mas gustosas de mil galetas
ha sido culpa de los espiritus
che entre el estomago parecian cactus
o simplemente de la influencia
que en la nariz fue efervescencia

(Per gli amici Italiani)
Eravamo in sei fedeli e vicini
come dei piccoli affettuosi micini
mangiando con apprensione guardando le schermo
basse palpitazioni quasi a cuore fermo
i giocatori guazzavano sotto la pioggia battente
perdendo il pallone o perdendo un dente
gli scontri si sono fatti duri e violenti
tra avversari decisi a falli cruenti
il pareggio un pò stretto sta ai nostri campioni
tornando al villaggio sotto i lampioni
che proiettavano cupa la loro ombra silenziosa
sulla parte del corpo ora più dolorosa
ma da domani più forti e pimpanti
contro i neozelandesi saremo festanti

(Per gli amici Trevigiani)
In final do paroe par i asenti
che a star casa da soi se a gà ciapada sui denti
podevi vegner e magnar in compagnia
magari diversamente finiva anca a partia
ma n'importa faremo festa ancora
domenega ae quatro i aversari faremo fora
almanco sie gol dovemo subito segnar
e farli tornar casa tristi mandar
no se pol finir al primo giron el mondiae
parchè se no a me gira tanto e bae
quindi forsa assurri vinzemoghene una
e dopo femo festa anca a Duna
sua spiaja coa a chitara e a vodka aea fruta
... ah no! El CP la gà zà bevua tuta

(Per gli amici Pizzoferratesi e per Ahmed da Lampedusa)
'n s'l't' c'r' 'm'c' d'l bl'g p'' 'm't'
sp'r''m' d' 'nc'ntr'rc' n''v'm'nt' 'l p'' pr'st'
p'rch' 'ns''m' 'bb''m' p'ss't' d'' b'll'ss'm' m'm'nt'
' v'gl''m' c'nd'v'd'rl' n''v'm'nt' n'll' v'str' t'rr'

AH HE JI ME

lunedì 14 giugno 2010

Schieson Trevisann tra Italia e Paraguay

Scuminziai i mondiai toca ai nostri
che i fassa un figuron e no i mostri
un bel do a sero par vinzar sul Paraguay
e cavarse fora subito da sparegi e guai
co l'ocasion dea partia el Balsa se gà fato vanti
par na zena, 'ste boni, no ocore portar i guanti
ai Studios coe mugliere a tifar i campioni
speren che i vinze (tochemose i cojoni).
De sicuro ghe zè el balsa e a santussa
che da l'egito i gà portà soeo a spussa
gnianca un ricordin o un tocheto de fum... ricordi
insoma gà capio tuti el discorso parfin i sordi
ma va ben istesso parchè njaltri se divertimo
e par questo me vien ben co scrivo e rimo.
De sicuro ghe zè el Pokotho e mugliera
che entusiasta voeva portar via anca a bandiera
ma par precausion zè mejo un profio pì basso
e no stemo a farse mancar na tocatina al casso
parchè de 'sti tempi no se sa mai cossa che pol capitar
e co te gà perso na partia e vaise te pol za far.
De sicuro ghe zè Calogero e a Ile
se vinzemo a mostra na teta in cortile
e come che gà dito el Balsa stemo 'tenti
che col Calogero "Forsa Italia" reste tra i denti
senò el se sinte fora sciapo e emarginà
e de butarse zò de morae anca giustificà.
Spetemo infine a conferma del Dondi e a Santona
che se a se sinte ben el campanel a giura che a sona
del Beltra che gà problemi de ADSL e coegamenti
parchè nol riceve mail, sms e comenti
del CP che gò da finir scarpe, scarponi e scarpete
e el vegnarie soeo par vedar, da e Ile, e tete.
El menù prevede afetato, pan e patatine
torte, dolceti e tartine
bira, alcoici e parforte
fin che riva, aea fine, el pezo forte
diretamente dal'egito un bel farcito narghilè
forsa italia, ops... forsa assurri AH HE JI ME

mercoledì 26 maggio 2010

Schiesonn Trevisann e il compleanno della Santona

O Santona, santona nostra
oggi è la tua festa, una giostra
il tuo compleanno come d'uso si festeggia
la tua casa, per noi, sarà una reggia:
beviamo e mangiamo come porci
che non troveranno niente neanche i sorci
ripuliamo il frigo e la dispensa
finchè il Dondi, delle scorte, resterà "sensa"
distruggiamo i mobili antichi e quelli nuovi
spalmandoci sopra la farina e pure i "vovi"
... beh, parlemo in diaeto che se capimo
cussì me vien mejo co te scrivo e co rimo...
cara laura, torna casa che te femo a festa
te pituremo i cavei e te femo a cresta
te butemo in pissina coi vestiti e tuto
te bevi aqua col cloro e te moi un ruto
te femo bevar finchè te resta spasio dentro
Aperol, spriss e succo de rododendro
che zè un detergente par l'intestin
ch'el sarà sfato dopo el festin
cara santona sintimo a to mancansa
sopratuto del to strudel a nostra pansa
varda che l'omo in 'sti giorni gà fato el porsel
in casa coe escort vestio soeo col "buel"
zè mejo che te o riporti soto controeo
te o controi dapartuto e te ghe meti el boeo
"Roba dea Santona - Zò co e man
fora dae bae che mi torno doman
e l'omo me serve ancora par un bel toco
anca se aea sera el zè stufo e cioco
mi son a Santona lodeme e riverime
AH HE JI ME tra e pì bee sono tra e prime"

lunedì 10 maggio 2010

Schieson Trevisann aea grigliata del CP

Zè rivà l'agognà evento
disturbà da un legero vento
che gà disturbà soeo el pranso
ma gà alietà, del alcol, el vanso:
parlemo, ovio, dea grigliata del CP
par pareciarla sie mesi, no un soeo dì
ma aea fine zè vegnuo fora na bea roba
che jero emosionà zà da prima de zioba.
tuti presenti, parfin Ile e Calogero
Laura e Dondi, ma sensa so suocero
Anna e Beltra, Balsa e Signora
Pokotho e mugliera alsai de bon'ora.
I paroni de casa impegnai a tempo pien
parchè l'evento vegnesse fora ben
e cusì zè stà, tuto perfeto e preciso
tuti zè 'ndai via col soriso in viso
sarà stato par colpa anca del vin
ingurgità pì veoce de dir "cin cin"
spriss prima, sangria dopo
jera imbriago l'orso e el topo
vin d'annata, prosecco locale
vapori de alcol par tuto el locale
adibio da taverna a mensa totale
par njaltri devoti del maiale globale.
Salsicie e poeastro, verdure grigliae
un fià de costesine nere e brusae
ma bon tuto quanto par fin el desser'
grasie Santona, te ssì mejo de un pasticer.
No me permeto na cronaca sincera e puntuae
parchè ieri girava in tondo, dei oci, e bae
me limito a dir che no gò magnà gniente ieri sera
a parte un tocheto de pomo e de pera
sperando che el squaraus no el me ciapasse
e sul water, l'intestin, me se sconquassasse.
Tuto ben fin 'desso gniente de anormae
vardemo al futuro strofinandose e bae:
parlemo dea sagra del speck tiroese
sabo e domenega, alegri co poche spese
parlemo dea gita in quel de lanciano
3 giorni, 2 noti stando atenti all'ano
parchè jori gà pregiudissi dei poentoni
anca se, rispeto ai mianesi, semo pì boni
parlemo del Gran Consiglio/compleanno
questo, ragassi, zè el nostro terso anno
eora de carne al fogo ghe ne zè tanta
no stemo farla brusar, par njaltri a zè santa
definimo presto un piano de asion
stiemo un caendario co precision
no stemo a gratarse, via coa prossima serata
AH HE JI ME, viva el Cp e a so grigliata

P.S. 'profito par dar na indicassion de massima sui eventi da organisar:
- evento "Lanciano coi polentoni, Lanciano da fetentoni"
- evento "Speck Tirolese, Weekend con poche spese"
- evento "3° compleanno Alta Accademia". Qua verzo na picoea parentesi ricordando che a Santona a gà un "lavoreto" da seguir verso fine mese e dopo ghe zè zente in ferie (uno a caso... el Balsa). Quindi se voemo farlo bisogna farlo prima del 23 de magio o pì vanti da definir.