Gemellaggio AAMG - November Porc

Gemellaggio AAMG - November Porc
L'AAMG vicina al November Porc

martedì 24 agosto 2010

Dal maiale globale la ricetta (orzo e farro) totale

Dal grande libro delle ricette Lancianesi "Orzo&Farro Globale"

Orzo perlato e farro al naturale
siano gli ingredienti di questo piatto speciale
metà/metà per le dosi severe
o combinati tra essi in proporzione a piacere
il primo passaggio sia paziente bollitura
in acqua salata, al dente la cottura
e subito a raffredar con acqua di rubinetto
bevendo nell’attesa un bicchier di Bepin de Etto.
E si inizi a cubettar con attento rigore
olive nere e asiago per un vivo sapore
basilico in foglie senza esagerare
per dar fragranza estiva e profumo solare
l’uovo triturato testè che sia bollito
messo con prudenza, solo se gradito,
il mais sciacquato, del vasetto Bonduelle
a puntellar il tutto, come in ciel le stelle;
e i germogli di soia dallo stesso produttore
per un punto in più di oriental sentore
I pomodori pachino fatti a strisce e dadi
mantenuti ben al fresco, in frigo a pochi gradi
per evitar che l’acqua inacidisca il preparato
solo nel finale sia tutto amalgamato…
Il tocco finale, e non ci siano sorprese
è la suprema finezza di uno schit di maionese,
per far dire ai commensali, che saran fieri di te
evviva l’orzo e farro, evviva AH HE JI ME.
Tal modesto resoconto circa le fasi di fattura
è frutto di mia memoria e steso con premura
ma la vera depositaria dell’original pozione
è la donna mia compagna, che invito a correzione
se quanto ora illustrato sia incompleto o inesatto
ancorchè approvato dal colloquio all’uopo fatto!

Commento del redattore Pokotho
Lo spunto del CP per la suocera in festa
ha dato al Pokotho una nuova idea in testa
per gli amici dal veneto ricette totali
inviate anche dai diversamente settentrionali
ed ecco che il Balsa in rima baciata
invia immediato di Orzo e Farro l'insalata
che la dolce Santuzza prepara con maestria
coi metodi antichi di nonna e zia.
Certo la ricetta dev'essere da lei rivista
e noi, frementi, aguzziamo la vista
nell'attesa della ratifica della giovane lancianese
dubitando peraltro sullo schit di majonese.
Sia questo motivo d'orgoglio
per l'accademia che da mò io voglio
una fermente attività culinaria
che si propaghi boccalmente nell'aria
ma rimanga qui impressa per i posteri futuri
che serva soprattutto nei tempi più duri
quando la fantasia in cucina stenta a venire
e le massaie ai mariti non sanno che dire
alla famosa domanda "che si mangia stasera?"
ecco pronta una ricetta vera e sincera.
Oh, Santuzza dal lanciano spirito suadente
inebriaci tutti del tuo viso piacente
e di queste ricette fai noi dotti maestri
forchette sinistre contrapposte a coltelli destri
piatto frontale e bicchiere pien di raboso
di te e i diversamente settentrionali io sono orgoglioso
e di questo noi brindiamo alle terre d'oltre Po
AH HE JI ME di più dirti non so!

martedì 15 giugno 2010

Schieson Trevisann dopo l'1-1 col Paraguay

(Per gli amici Paraguaiani)
La noche pasada vestido de fiesta
buscò al final su respuesta
un partido entre Paraguay y Italia
que terminò en una gran represalia
desde el principio el sonido de vuvuzela
disturbò el sueno de mi abuela
un sonido tan forte y molesto
que al final me sentia indigesto
ha sido culpa de las aletas
mas gustosas de mil galetas
ha sido culpa de los espiritus
che entre el estomago parecian cactus
o simplemente de la influencia
que en la nariz fue efervescencia

(Per gli amici Italiani)
Eravamo in sei fedeli e vicini
come dei piccoli affettuosi micini
mangiando con apprensione guardando le schermo
basse palpitazioni quasi a cuore fermo
i giocatori guazzavano sotto la pioggia battente
perdendo il pallone o perdendo un dente
gli scontri si sono fatti duri e violenti
tra avversari decisi a falli cruenti
il pareggio un pò stretto sta ai nostri campioni
tornando al villaggio sotto i lampioni
che proiettavano cupa la loro ombra silenziosa
sulla parte del corpo ora più dolorosa
ma da domani più forti e pimpanti
contro i neozelandesi saremo festanti

(Per gli amici Trevigiani)
In final do paroe par i asenti
che a star casa da soi se a gà ciapada sui denti
podevi vegner e magnar in compagnia
magari diversamente finiva anca a partia
ma n'importa faremo festa ancora
domenega ae quatro i aversari faremo fora
almanco sie gol dovemo subito segnar
e farli tornar casa tristi mandar
no se pol finir al primo giron el mondiae
parchè se no a me gira tanto e bae
quindi forsa assurri vinzemoghene una
e dopo femo festa anca a Duna
sua spiaja coa a chitara e a vodka aea fruta
... ah no! El CP la gà zà bevua tuta

(Per gli amici Pizzoferratesi e per Ahmed da Lampedusa)
'n s'l't' c'r' 'm'c' d'l bl'g p'' 'm't'
sp'r''m' d' 'nc'ntr'rc' n''v'm'nt' 'l p'' pr'st'
p'rch' 'ns''m' 'bb''m' p'ss't' d'' b'll'ss'm' m'm'nt'
' v'gl''m' c'nd'v'd'rl' n''v'm'nt' n'll' v'str' t'rr'

AH HE JI ME

lunedì 14 giugno 2010

Schieson Trevisann tra Italia e Paraguay

Scuminziai i mondiai toca ai nostri
che i fassa un figuron e no i mostri
un bel do a sero par vinzar sul Paraguay
e cavarse fora subito da sparegi e guai
co l'ocasion dea partia el Balsa se gà fato vanti
par na zena, 'ste boni, no ocore portar i guanti
ai Studios coe mugliere a tifar i campioni
speren che i vinze (tochemose i cojoni).
De sicuro ghe zè el balsa e a santussa
che da l'egito i gà portà soeo a spussa
gnianca un ricordin o un tocheto de fum... ricordi
insoma gà capio tuti el discorso parfin i sordi
ma va ben istesso parchè njaltri se divertimo
e par questo me vien ben co scrivo e rimo.
De sicuro ghe zè el Pokotho e mugliera
che entusiasta voeva portar via anca a bandiera
ma par precausion zè mejo un profio pì basso
e no stemo a farse mancar na tocatina al casso
parchè de 'sti tempi no se sa mai cossa che pol capitar
e co te gà perso na partia e vaise te pol za far.
De sicuro ghe zè Calogero e a Ile
se vinzemo a mostra na teta in cortile
e come che gà dito el Balsa stemo 'tenti
che col Calogero "Forsa Italia" reste tra i denti
senò el se sinte fora sciapo e emarginà
e de butarse zò de morae anca giustificà.
Spetemo infine a conferma del Dondi e a Santona
che se a se sinte ben el campanel a giura che a sona
del Beltra che gà problemi de ADSL e coegamenti
parchè nol riceve mail, sms e comenti
del CP che gò da finir scarpe, scarponi e scarpete
e el vegnarie soeo par vedar, da e Ile, e tete.
El menù prevede afetato, pan e patatine
torte, dolceti e tartine
bira, alcoici e parforte
fin che riva, aea fine, el pezo forte
diretamente dal'egito un bel farcito narghilè
forsa italia, ops... forsa assurri AH HE JI ME

mercoledì 26 maggio 2010

Schiesonn Trevisann e il compleanno della Santona

O Santona, santona nostra
oggi è la tua festa, una giostra
il tuo compleanno come d'uso si festeggia
la tua casa, per noi, sarà una reggia:
beviamo e mangiamo come porci
che non troveranno niente neanche i sorci
ripuliamo il frigo e la dispensa
finchè il Dondi, delle scorte, resterà "sensa"
distruggiamo i mobili antichi e quelli nuovi
spalmandoci sopra la farina e pure i "vovi"
... beh, parlemo in diaeto che se capimo
cussì me vien mejo co te scrivo e co rimo...
cara laura, torna casa che te femo a festa
te pituremo i cavei e te femo a cresta
te butemo in pissina coi vestiti e tuto
te bevi aqua col cloro e te moi un ruto
te femo bevar finchè te resta spasio dentro
Aperol, spriss e succo de rododendro
che zè un detergente par l'intestin
ch'el sarà sfato dopo el festin
cara santona sintimo a to mancansa
sopratuto del to strudel a nostra pansa
varda che l'omo in 'sti giorni gà fato el porsel
in casa coe escort vestio soeo col "buel"
zè mejo che te o riporti soto controeo
te o controi dapartuto e te ghe meti el boeo
"Roba dea Santona - Zò co e man
fora dae bae che mi torno doman
e l'omo me serve ancora par un bel toco
anca se aea sera el zè stufo e cioco
mi son a Santona lodeme e riverime
AH HE JI ME tra e pì bee sono tra e prime"

lunedì 10 maggio 2010

Schieson Trevisann aea grigliata del CP

Zè rivà l'agognà evento
disturbà da un legero vento
che gà disturbà soeo el pranso
ma gà alietà, del alcol, el vanso:
parlemo, ovio, dea grigliata del CP
par pareciarla sie mesi, no un soeo dì
ma aea fine zè vegnuo fora na bea roba
che jero emosionà zà da prima de zioba.
tuti presenti, parfin Ile e Calogero
Laura e Dondi, ma sensa so suocero
Anna e Beltra, Balsa e Signora
Pokotho e mugliera alsai de bon'ora.
I paroni de casa impegnai a tempo pien
parchè l'evento vegnesse fora ben
e cusì zè stà, tuto perfeto e preciso
tuti zè 'ndai via col soriso in viso
sarà stato par colpa anca del vin
ingurgità pì veoce de dir "cin cin"
spriss prima, sangria dopo
jera imbriago l'orso e el topo
vin d'annata, prosecco locale
vapori de alcol par tuto el locale
adibio da taverna a mensa totale
par njaltri devoti del maiale globale.
Salsicie e poeastro, verdure grigliae
un fià de costesine nere e brusae
ma bon tuto quanto par fin el desser'
grasie Santona, te ssì mejo de un pasticer.
No me permeto na cronaca sincera e puntuae
parchè ieri girava in tondo, dei oci, e bae
me limito a dir che no gò magnà gniente ieri sera
a parte un tocheto de pomo e de pera
sperando che el squaraus no el me ciapasse
e sul water, l'intestin, me se sconquassasse.
Tuto ben fin 'desso gniente de anormae
vardemo al futuro strofinandose e bae:
parlemo dea sagra del speck tiroese
sabo e domenega, alegri co poche spese
parlemo dea gita in quel de lanciano
3 giorni, 2 noti stando atenti all'ano
parchè jori gà pregiudissi dei poentoni
anca se, rispeto ai mianesi, semo pì boni
parlemo del Gran Consiglio/compleanno
questo, ragassi, zè el nostro terso anno
eora de carne al fogo ghe ne zè tanta
no stemo farla brusar, par njaltri a zè santa
definimo presto un piano de asion
stiemo un caendario co precision
no stemo a gratarse, via coa prossima serata
AH HE JI ME, viva el Cp e a so grigliata

P.S. 'profito par dar na indicassion de massima sui eventi da organisar:
- evento "Lanciano coi polentoni, Lanciano da fetentoni"
- evento "Speck Tirolese, Weekend con poche spese"
- evento "3° compleanno Alta Accademia". Qua verzo na picoea parentesi ricordando che a Santona a gà un "lavoreto" da seguir verso fine mese e dopo ghe zè zente in ferie (uno a caso... el Balsa). Quindi se voemo farlo bisogna farlo prima del 23 de magio o pì vanti da definir.

lunedì 26 aprile 2010

Schieson Trevisann aea maratona de Padova

A padovana manifestasion podistica
tegnua nel giorno dea giornada mistica
che ricorda el santo pì beo del mondo
festa de San Marco a tuto tondo
a gà paesà na roba preocupante
no pal Balsa, ma per el Beltra fante:
vinti minuti de staco dal compagno fedele
segno de un destino contrario e crudele.
Cossa sarà sucesso in te chei 40 kiometri e roti
da portar el nostro amico coi ossi tuti roti?
Son drio investigar de pien
e pena che sò calcossa veo scrivo par ben
Par intanto un aplauso al Gran Signore
el Balsa che zè stà soto e 4 ore
par un secondo, par carità, no le gà sforae
ma zè un risultato degno dee migliori giornae
in te na giornada calda come poche
par tegner al'ombra cani, porsei e oche.
Ghe jera de sicuro Anna e Sara all'arivo
ch'el compagno ghe gà dito "speteme che rivo"
e eore pronte dae undese a vardar che i rive
magniando tramesini tonno, pomodori e olive.
Nel fratempo shopping a maneta
borse, verdure e formajo feta
pagando coa carta de credito del podista bancario
svodandoghe el conto controeando sempre l'orario
e dopo "scondi e borse che i zè rivai"
e jori, stufi, e le basa pensando de essar fortunai
de aver trovà do femmene tanto devote e pie
che i le speta sempre par ore e ore in pie
dopo riva el luni e i controea l'hom banchin
e i se incassa peso dei lotatori de wrestlin.
Ma cossa voeo Balsa e Beltra e femene zè queste
zè sempre mejo eore de na infesione de peste
e vardè mi quanto fortunà che son
co a me mugliera me sinto fortunà e tanto bon
na femmena cussì me a ligo streta aea vita
e ogni giorno co ea zè come na bea gita
Viva e femmene viva l'amore
Viva el Beltra e el Gran signore.

AH HE JI ME

giovedì 22 aprile 2010

GCI di fine Aprile 2010

Liberamente tratto da "Breve commento per GCI in fermento"; un passaggio fondamentale nella scelta di ogni individuo di fronte alle difficoltà della vita, alle avversità della società ma soprattutto di fronte alla scomparsa di 1 (uno) bottiglia di vino.

Una serata leggera dal far contento
pochi i membri, molto meno di cento
ci siamo trovati alla locanda da otto
per una birra, un caffè e un toast ben cotto
Pokotho, signora, beltra e il Dondi
il Balsa con Santuzza dagli occhi tondi
abbiam discusso di molti argomenti
tante parole volate via coi venti
ma alcuni argomenti meritano un riporto
scusate se il discorso può sembrar contorto:
si parlò di un regalo di uva prodotto
dalle gentili mani del 'Fonso fu condotto
una bottiglia di vino per l'Alta Accademia
che l'amore e la gioia questo premia
consegnato alle elezioni a mò di riconoscimento
non avendo, il 'Fonso seco alcun documento
il pacco venne consegnato nelle mani della Ile
più non lo vediamo, ci si riversa la bile.
Cara Ile, dove hai messo il nettare prezioso
non te lo sarai mica bevuto col tuo moroso!
Perchè se così fosse per te son dolori
ti faremo il c*lo di molti colori
quindi riportaci la bottiglia ancora intonsa
altrimenti correrai tosto dalla cantina "Fonsa"
a recuperare un altro splendido esemplare
che alla grigliata del CP potrem gustare.
Si parlò della gita del Balsa in Croazia
dove l'ilarità del popolo ovunque spazia
nel locale dove solo la birra vien servita
Balsa e signora impararon una lezione di vita
"Iza tu zgradu
postoji loša Mad Dog
dati komad kruha
da siromašni ludi pas"
che traduco proprio qui sotto
per chiunque non sia, di croato, dotto
"Dietro quel palazzo
c'è un povero cane pazzo
date un pezzo di pane
a quel povero pazzo cane"
E' un detto molto famoso da quelle parti
che nelle osterie citano, di ogni ora, nei quarti
e quando il primo lo sbaglia per colpa del vino
lo lapidano di gusto col ghiaino, quello fino.
Si parlò infine del tema principe della serata
la ormai notissima, del CP, grigliata
e cogliendo l'occasione di questo saggio
vado a dare al CP il nostro messaggio:
"Cosa i membri tutti devono fare
per la giornata ben allietare
Portar dobbiamo l'antipasto
per non lasciare il piatto "casto"
pancetta coppata come da tradizione
aspettiamo tutti e poi "azione"
oppure stiki o dixi di sotto marca
lasciamo al cane quelli che cadono sotto la panca
portiamo verdura, vino o le cioppe di pane
quelle le mangiamo noi, non le lasciamo al cane.
Dicci tu, caro CP, come hai inteso il programma
accendi per tempo, per le braci, la fiamma
e cantando in bici, alle 11 arriveremo
Ile, porta a butiglia, se no te pestemo.

AH HE JI ME